088 - 2424240 info@infolijn-ag.nl
Nu dit jaar de nieuwe kwaliteitswet Wkkgz is ingegaan, vallen ‘alternatieve’ behandelaars onder dezelfde klachtenregelingen als de reguliere. Dat is een stap vooruit, maar doet niets aan de kwaliteit van deze behandelaars.

Er wordt een methode (bioresonantie) bij de kop genomen die (met veel succes) wordt toegepast door uiterst deskundige artsen, terwijl onder dezelfde noemer ‘therapeuten’ dit toepassen met als enige ondergrond een paar uur cursus van de fabrikant van een “volautomatisch” apparaat, waarmee ze zonder enige medische kennis diagnoses zouden kunnen stellen. Natuurlijk wil die fabrikant zo veel mogelijk verkopen, dus die stelt geen eisen.

Wat in de uitzending te zien en te horen was, lijkt in de verste verte niet op het gebruik van een dergelijk instrument als één van de onderdelen van een deskundige diagnose en/of medische behandeling.

De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen verwijst daarom uitsluitend naar de kleine groep bij de AVIG aangesloten artsen die op de juiste manier met deze methode werken. Het toont opnieuw aan dat er dringend behoefte is aan een Keurmerk voor niet reguliere therapeuten. Wij zullen pas tevreden zijn als ook hiervoor een register komt (zoals de BIG) waar je als consument op kunt vertrouwen.

Wilt u maandelijks een nieuwsoverzicht ontvangen over gezondheid?