088 - 2424240 info@infolijn-ag.nl

Open brief aan de nieuwe minister van volksgezondheid.

U weet niet waar u aan begint! U erft een failliete boedel waar weinig eer aan is te behalen.

U zou het departement beter kunnen omdopen tot ministerie van volksziekte.

Nederlanders worden misschien steeds ouder, maar ook steeds zieker: volgens onderzoeker Hanno Pijl heeft 80% van de 65 plussers één of meer chronische ziekten. Het medicijngebruik geeft daar een aardig beeld van.

Hoe is het zo gekomen? Decennia van marktwerking, symptoombestrijding, bio-industrie, milieuvervuiling, torenhoog medicijngebruik (ook in de veeteelt: misbruik van antibiotica), kwistig strooien met (veel te sterke en verslavende) pijnstillers, massaal gebruik van junkfood, alcohol en rookwaar hebben hun tol geëist.

Resultaat: een verzwakte bevolking met een slecht werkend immuunsysteem, stapeling van chronische kwalen en astronomisch geneesmiddelengebruik. De medische wetenschap is er eindelijk achter dat het merendeel van de “welvaartsziekten” sterk verband houdt met leefstijl. Voeding, beweging, slaap etc. Toch blijft men doorgaan met het voorschrijven van medicijnen, ook al in gevallen waar bekend is dat verbetering van de leefstijl meer kan doen.

Er is een radicale omkeer nodig als u de volksgezondheid echt wil dienen!

Ik geef u een opzetje met een paar ideeën die u een eind op weg kunnen helpen:

  1. Regel direct na aanstelling dat voortaan elke wet of maatregel die aan de politiek wordt voorgelegd niet alleen langs de afdeling financiën gaat maar ook langs uw ministerie om de gevolgen voor de volksgezondheid te bepalen. Laat gezondheid prevaleren boven economisch belang. Als er nieuwe stoffen worden aangeboden pas toelaten als de veiligheid onomstotelijk is bewezen door onafhankelijke onderzoek.
  2. Zorg dat de volgende generatie niet alleen rookvrij opgroeit maar ook vanaf de peutertijd leert wat verantwoordelijkheid voor de gezondheid  van je lichaam en geest inhoudt.
  3. Zet een hoge belasting op ongezonde producten en schaf te BTW op groente en fruit af.
  4. Stimuleer biologische voedselproductie door te zorgen voor een eerlijke prijs voor gezonde producten waarbij een lagere opbrengst wordt gecompenseerd door betere kwaliteit.
  5. Maak er werk van dat massaal wordt getest op tekorten aan vitale stoffen en maak suppletie daarvan gratis. (Het sprookje dat je met gevarieerde voeding alles binnenkrijgt wat je nodig hebt is allang ontkracht.)
  6. Om corona de baas te worden moet massaal worden overgegaan tot het gratis verstrekken van in elk geval vitamine C en D. Om ziekenhuis opnames te verminderen moet het advies van het NHG om bij klachten koortswerende middelen als Paracetamol te nemen direct worden omgedraaid: alleen bij levensbedreigend hoge koorts ingrijpen, in alle andere gevallen afblijven! Koorts is het beste gratis werkzame medicijn tegen virussen! Je zou dus eerder koorts willen opwekken als de patiënt dat zelf niet meer kan. 

Ik begrijp dat dit een grote omkeer is en dat daar hulp bij nodig is. Tip: neem Hanno Pijl aan als adviseur en laat u inzake de suppletie informeren door apotheker Gert Schuitemaker.

Hetty van Doorn, Almere.

BEL ONS : 088 – 24 24 240

Bos Infolijn

maandag:
10.00 - 17.00u

dinsdag:
10.00 - 17.00u

woensdag:
10.00 - 17.00u

donderdag:
10.00 - 17.00u

vrijdag:
10.00 - 17.00u