088 - 2424240 info@infolijn-ag.nl

Corona, aanvullende tips vanuit natuurgeneeskunde/orthomoleculaire geneeskunde.

De aanwijzingen die de autoriteiten geven om je te beschermen tegen het Coronavirus moeten vanzelfsprekend opgevolgd worden. Maar kun je zelf nog méér doen om besmetting met Corona te voorkomen of een eventuele besmetting het hoofd te bieden? Ja!

Preventie

Dat doe je met name door je weerstand te verhogen. Door je weerstand optimaal te houden heb je niet alleen grote kans dat een eventuele besmetting milder verloopt, je bent ook nog eens beschermd tegen ziektekiemen in het algemeen!

De eerste noodzaak om de weerstand optimaal te krijgen en te houden is leefstijl: 

  1. gezonde voeding (in het kort: veel groente en regelmatig fruit, liefst biologisch; voorzichtig met alcohol en zo min mogelijk suiker; er is mogelijk een verband tussen insulineresistentie en de ernst van de symptomen bij besmetting.) 
  2. Vlierbessen (oer)sap heeft een krachtige antivirale werking. Gefermenteerde producten ondersteunen de mond-en darmflora en daarmee ook de weerstand. Kiezelzuur doet dit ook, dat zit in o.a. haver, dadels, vijgen, peulvruchten. Kruiden die helpen om de gezondheid te versterken: gember, knoflook, uien, kurkuma
  3. drink heel veel water (liefst warm/heet, in elk geval zonder ijs) zodat je lichaam wordt ‘schoongespoeld’. Mocht het virus je mond hebben gevonden, dan is elke 15 minuten een slok water een manier om de virussen naar de maag te spoelen, want dat overleven ze niet.
  4. zorg voor voldoende slaap (gemiddeld 7 á 8 uur; minimaal 6 uur)
  5. beweeg elke dag minimaal een half uur, liefst in de buitenlucht, wandelen is uitstekend. 
  6. als je overgewicht hebt, dan is het belangrijk om door beweging en een aangepast voedingpatroon die extra kilo’s kwijt te raken: overgewicht kan een rol spelen bij extra vatbaarheid voor het virus en kan tot extra complicaties leiden als je besmet bent.
  7. na bad of douche koud afspoelen, liefst met slang: van onder naar boven, dus niet ineens helemaal onder de koude douche!
  8. probeer stress te beperken door ontspannende dingen te doen waar je van geniet en positief te blijven. Langdurige angst en stress hebben een slechte invloed op het immuunsysteem. Dat kunnen we in tijden van corona nu juist niet hebben! Er zijn vele manieren om dit te vermijden: meditatie, yoga, buiten wandelen, genieten van mooie dingen, beeldbellen met iedereen die je lief is, enz.

Specifieke aanvullende maatregelen.

(Let op! Dit advies is voor gezonde mensen. Als je medicijnen gebruikt of problemen hebt met organen als nieren, lever, darmen, longen, dan altijd eerst overleggen met je arts!)

Veel mensen halen niet alle benodigde bouwstoffen uit hun voeding. Het is in deze tijd daarom verstandig om extra vitamines en mineralen te nemen om je weerstand optimaal te houden. 

Een goed multivitamine- en mineralenpreparaat  is een eerste begin. Daarnaast is aanvulling met onderstaande specifieke antivirale stoffen* een goed idee.

Het nut van vitamine C en D3 bij het voorkomen van virusinfecties is meer dan voldoende onderbouwd. Ook als je toch ziek wordt is een hoge dosis vitamine C aan te raden om de symptomen af te zwakken. 

Neem van vitamine C 1 tot 2 gram per dag (gespreid over de dag innemen), bij klachten de dosis verhogen tot minimaal 3 gram per dag.

Vitamine D3, 50 mcg per dag, dit is 2000 IE of IU.

Verder zijn zink (10 mg per dag), magnesium en selenium essentieel voor een goede weerstand. Omega 3 (visolie) en Spirulina werken ook mee.

*Bij gebruik samen met een multi de daarin al aanwezige hoeveelheid meetellen!

Natuurlijke antivirale stoffen

De snelle replicatie van het virus kan worden afgeremd met antivirale stoffen. Dokter Mercola (Integraal arts VS) wijst erop dat Quercetine aantoonbaar helpt bij het bestrijden van virussen in het algemeen. Quercetine zit in legio verse groenten en fruit en zelfs in groene thee. Krijg je daarvan onvoldoende binnen, dan kun je kiezen voor een synthetische variant van quercetine om je gezondheid te bevorderen.

De natuur levert nog meer anti virale stoffen.  Een veelbelovende antivirale stof is Astragalus Membranaceus. Daarnaast kunnen breedspectrum antivirale middelen worden ingezet zoals Allium Sativum (knoflook), Sambucus, en Cordyceps. (Bron: Natura Foundation)

Risicogroepen

Het is inmiddels duidelijk dat mensen met diabetes, overgewicht,  hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten vaker/zwaarder dan gemiddeld door Corona worden getroffen. Er zijn verschillende theorieën over de oorzaak daarvan. Beide theorieën bouwen voort op het gegeven dat het virus gebruik maakt van het eiwit ACE2 om in cellen binnen te dringen. Dergelijke eiwitten zitten op longcellen en darmcellen.

Wie extra risico loopt kan de weerstand nog verder versterken met probiotica. Niet die spullen van de supermarkt, maar vraag ernaar bij je natuurwinkel, reformhuis, of drogist.

Als je toch klachten krijgt.

Besmetting begint met symptomen als keelpijn. Het is dus verstandig om bij beginnende keelpijn direct extra maatregelen te nemen om te proberen erger te voorkomen! Neem in elk geval zo veel mogelijk van de aanbevolen stoffen en volg de adviezen. Neem een dropje, tijm en kruidenthee. Dit zorgt ervoor dat het virus naar de maag wordt gespoeld, waar het niet kan overleven.

Wees voorzichtig met het onderdrukken van koorts. Koorts is vervelend, maar geen ziekte: het is juist een uitstekend wapen van een gezond lichaam om virussen te doden! Er is geen geneesmiddel tegen Corona (antibiotica werken alleen tegen bacteriën, niet tegen virussen). Daarom kan je het lichaam het beste zelf het werk laten doen. 

Alleen als de koorts te hoog (in het algemeen boven 39,5 C) oploopt en ernstige symptomen geeft (denk aan uitdroging en ijlen) moet deze worden verlaagd.

Het medische tijdschrift The Lancet meldt dat er aanwijzingen zijn dat een aantal (jonge, gezonde) patiënten die op de intensive care belandden met ernstige verschijnselen van corona, NSAID medicatie hadden geslikt: dit zijn ontstekingsremmers die bijvoorbeeld in Ibuprofen, Nurofen, Naproxen en Diclofinac zitten.

Daar is een medische verklaring voor. Die stoffen doen mogelijk iets met de celreceptoren, waardoor het virus juist makkelijker in je cellen binnendringt. (Dat verklaart misschien ook dat mensen die al kwalen hebben meer risico lopen op een slechte afloop: die gebruiken deze medicijnen vaak al voor hun bestaande aandoening.) Paracetamol zou wel mogen, maar wij denken dat gewoon uitzieken en veel drinken en (heel) veel vitamine C het beste is, samen met afkoeling (neem bijvoorbeeld een koel voetenbad of draag sokken gedrenkt in azijn).

Ziekenhuisopname

Als je toch met Corona in het ziekenhuis belandt, vraag dan om een infuus met een hoge dosis vitamine C. Dit wordt wel toegepast bij sepsis dus ziekenhuizen zijn er mee bekend. Er zijn aanwijzingen dat bij ernstige klachten glutathion (of voorlopers van die stof) gunstig kan uitpakken: bespreek dit in het ziekenhuis.

Aanvullende behandelingen.

Er zijn beperkt mogelijkheden om bij ziekteverschijnselen ook aanvullend iets te doen en er is een mogelijkheid om homeopathische middelen preventief te nemen. Bij een klein onderzoekje in Italië bij 50 patiënten met vermoedelijk Covid-19 die werden behandeld met homeopathie, hoefde geen van hen in het ziekenhuis te worden opgenomen.

In China werkte één van de noodziekenhuizen met integrale therapie (aanvulling met TCM, Chinese Geneeskunde waar ook acupunctuur onder valt) en daar kreeg slechts 4 % van de patiënten ernstige klachten, tegen 10% in de andere ziekenhuizen

Voor aanvullende behandelingen kunt u bij ons terecht voor adressen van artsen gespecialiseerd in integrale geneeskunde.

Psychisch

Joe Dispenza  (van het boek “Jij bent het placebo”) heeft een heel eenvoudige maar effectieve oefening: minimaal 20 minuten per dag in jezelf keren en heel bewust vanuit je hart je lichaam en aura (energieveld rondom je lichaam) vullen met liefde en dankbaarheid. Dit zou een helende werking hebben op het immuunsysteem. Het proberen waard!

Info.

Supplementen kunnen heel makkelijk worden besteld via www.bewustwinkelen.nl

Ze worden dan verstuurd naar een winkel in de buurt die daaraan meedoet.

Bronnen:

De websites hieronder.

Intern bericht van Stanford ziekenhuisbestuur.

Mercola.com

Websites met goede corona informatie:

 www.ortho.nl  Alle informatie hier is voldoende wetenschappelijk onderbouwd, dus géén nepnieuws!

www.vnig.nl
 

BEL ONS : 088 – 24 24 240

Bos Infolijn

maandag:
10.00 - 17.00u
19:00 - 21:00u

dinsdag:
10.00 - 17.00u

woensdag:
10.00 - 17.00u

donderdag:
10.00 - 17.00u

vrijdag:
10.00 - 17.00u

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly